Secretele numelor

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Harry Potter ™ -> Personaje/Actori
Autor Mesaj
Ella
chamber of secrets
chamber of secrets
Ella

Data inscrierii: 19/Iun/2008

MesajTrimis: 10/08/2009 17:27    Titlul subiectului: Secretele numelor Raspunde cu citat (quote)

Am gasit pe un site cateva informatii despre numele personajelor. Sper sa va intereseze ^^

Remus Lupin: Remus este prenumele profesorului Lupin. Dupa cum stim din istorie, Remus si Romulus au fost cei care au intemeiat Roma, ei fiind crescuti cand erau mici de lupi. De aici legatura cu numele sau: Lupin. Remus Lupin este o anagrama a Primus Lune. Primus vine din latina si inseamna primul, inceput, sau poate plin. Lune este cuvantul francez pentru luna. Lupin se transforma in varcolac cand este luna plina. Coincidenta???

Argus Filch: Filch este un cuvant din limba engleza care semnifica "a fura", in timp ce Argus provine din mitologia greaca, fiind numele unui monstru care avea un ochi cu care vedea peste tot. De aici si ideea ca Filch poate vedea peste tot in castelul Hogwarts

Patronus: acest cuvant este similar cuvantului "Protector", deci vraja Expecto Patronus poate insemna, de fapt, o asteptare a unei protectii, protejari

Minerva Mc Gonagall: unele surse sustin ca numele ei inseamna tradus Zeita Intelepciunii

Sirius Black: Sirius este numele celei mai stralucitoare stele din constelatia Canis Major. Steaua Sirius este supranumita "Steaua Cainelui". Se poate face o legatura, astfel, intre acest lucru si faptul ca Sirius se poate transforma intr-un caine mare.

Mundungus Fletcher: Mundungus este un cuvant vechi care semnifica "tabac". Sa nu uitam ca Mundungus miroase mereu a tutun, in cartile HP

Ludo Bagman: Ludo in latina semnifica "a juca", in timp ce Bagman este un cuvant din argoul britanic, care semnifica o persoana care colecteaza banii. De aici se face o legatura evidenta cu dorinta permanenta in cartile HP a lui Ludo de a aduna bani de la ceilalti prin intermediul jocurilor

Madame Maxime: Maxime este un termen care vin din limba latina, semnificand "cea mai mare", "cea mai intinsa", si de aici se deduce o legatura cu dimensiunile doamnei directoare

Dumbledore: acest termen semnifica bondar, barzaune. Destul de comica asocierea cu directorul de la Hogwarts...

Severus Snape: Rowling a declarat ca a luat numele de Snape dupa un oras pe care l-a vizitat, iar numele de Severus este usor de intuit de unde vine, insa. Severus Snape este o anagrama a Perseus Evans sau Persues Evans. Prima anagrama poate insemna niste lucruri nespus de importante.
Perseus a fost un caracter in mitologie, care, mai pe scurt, s-a dus la o proba curajoasa, sfarsind cu omorarea lui Zeului Poseidon pentru salvarea printesei (Lily?). De asemenea caracterul Medusa este identificat cu legenda lui Perseus. Oricine se uita direct la Medusa era impietrit (la fel cum facea Basiliscul). Perseus s-a insurat cu Andromeda (numele mamei lui Tonks). Fracțiune cu Evans ar putea fi relatata la Lily. A doua anagrama, Persues (to persuade= a convinge) Evans poate insemna faptul ca Snape s-a dus dupa Lily ori sa o omoare ori sa aiba o relatie cu ea.

Sybil Trelawney: Sybil este un termen care semnifica "adorator"

Ollivanders este o anagrama a Ronald Lives (Ronald traieste) sau Ronald’s Evil ( Rautatea lui Ron). Este clar ca Ronald este Ron. Ronald Lives poate insemna ca Ron nu va muri intr-una din urmatoarele 2 carti. Cand doamna Weasley se duce sa distruga Bongul si l-am vazut pe Ron intins pe jos, unii dintre noi au crezut ca chiar este mort. Anagrama ne spune ca el nu a fost mort, si ne mai spun ca daca o sa-l mai vedem pe Ron mort in viitor nu o sa fie adevarat. Pentru a doua posibilitate, Ronald’s Evil, cred ca este doar o coincidenta. Ollivander e o anagrama a An Evil Lord. Asta ar insemna ca nu poti sa ai incredere in Ollivander si ca el este de componentă lui Voldemort.

Tom Marvolo Riddle este o anagrama a I am Lord Voldemort (Eu sunt Lordul Voldemort).
Aceasta anagrama a aparut si in filmul HP si Camera Secretelor, deci nu ar fi asa de importanta.

Dolores Jane Umbridge este o anagrama a Dumbledore goes in jar (Dumbledore ajunge in borcan)

Hogwarts o anagrama a Ghost War (razboiul fantomelor). O batalie intre fantomele de la Hogwarts acum multi ani? Poate inseamna, figurativ, ca razboiul nu poate fi vazut de profesori si elevi.

Purge & Dowse Ltd. este o anagrama a Dad's leg, wound serpent ( piciorul tatalui ranit de sarpe). Arthur Weasley a fost muscat de un sarpe, dar nu in picior. Interesant, oricum.

Draco Malfoy ar insemna "Dragonul relei credinte".
Slytherin Princess
order of phoenix
order of phoenix
Slytherin Princess

Data inscrierii: 01/Feb/2008

MesajTrimis: 10/08/2009 17:53    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mersi mult pentru informatie. Chiar e extrem de interesant, am citit cu sufletul la gura. Nu prea am inteles acolo la Severus, dar nu conteaza.
Ella
chamber of secrets
chamber of secrets
Ella

Data inscrierii: 19/Iun/2008

MesajTrimis: 10/08/2009 19:02    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ce nu ai inteles la partea cu Severus? Adica care parte din explicatia numelui lui?
Morty
order of phoenix
order of phoenix
Morty

Data inscrierii: 10/Apr/2009

MesajTrimis: 11/08/2009 00:30    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nice:)
AnGY_
administrator
administrator
AnGY_

Data inscrierii: 07/Mai/2007

MesajTrimis: 11/08/2009 10:07    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

interesante. :-)
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
srG
moderator
moderator
srG

Data inscrierii: 09/Iul/2009

MesajTrimis: 11/08/2009 11:10    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Foarte interesante Smile. Leam citit cu placere .
gabitsa<3emma
newbie
newbie

Data inscrierii: 07/Oct/2009

MesajTrimis: 07/10/2009 10:49    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Wow chiar nu stiam de asta... merci mult =]
Sus
emm
prisoner of Azkaban
prisoner of Azkaban
emm

Data inscrierii: 03/Mai/2009

MesajTrimis: 08/10/2009 11:08    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

misto... logic ca sirius e o stea... din cate stiu eu cei din familia negru isi numesc mostenitorii dupa stele constelatii etc.... nu mi-am verificat teoria pana acum, dar se pare ca e adevarata :D
Slytherin Princess
order of phoenix
order of phoenix
Slytherin Princess

Data inscrierii: 01/Feb/2008

MesajTrimis: 08/10/2009 15:23    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Remus :lol: am discutat despre acest prenume la lectia trecuta de istorie :whistle:
madacullen
newbie
newbie
madacullen

Data inscrierii: 12/Dec/2009

MesajTrimis: 19/01/2010 11:48    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nici nu miar fi trecut prin minte ca asta inseamna
Sunt o romantica
Funcionata in justitie
Ca specimen
Pe cale de disparitie
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:    Subiectul anterior : Subiectul urmator  
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Harry Potter ™ -> Personaje/Actori Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

Fa-ti si tu propriul forum GRATUIT, pe www.myforum.ro