Tutorial bannere

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Harry Potter ™ -> Fan art
Autor Mesaj
ana`lil`star
goblet of fire
goblet of fire
ana`lil`star

Data inscrierii: 02/Iun/2007

MesajTrimis: 26/07/2007 15:27    Titlul subiectului: Tutorial bannere Raspunde cu citat (quote)

Am sa va fac un tutorial pt a va arata cum fac eu bannerele.. si eu sunt cam incepatoare, dar imi dau silinta sa fac un tutorial cat mai reusit. Imi pare rau k nu va pun capturi, insa eu sunt la comp acum si n`am adobe pe el.. pe laptop am, insa nu am butonul prt sc :-/ sper sa intelegeti, iar daca nu, ma intrebatzi.

1.deschidem imaginile cu file-open
2.pentru a le da imaginilor un formă mai elegant dam layer-duplicate layer, apoi filter-blur-gaussian blur si punem la radius(din fereastra cu gaussian blur) 7.0 pixeli. nu va speriati ca nu ramane asa. in dreapta, in josul acelui chenar, sunt layerele voastre-background si background copy. deasupra mai e un chenar micutz(nush cum sa-l numesc) si e selectat normal. apasati pe el si selectati overlay. apoi dam layer-merge visible. procedam la fel si cu celelalte imagini
3.dam file-new si punetzi voi marimile pe care le vretzi.. eu folosesc 500x300 sau 500x400, dar voi faceti cum vreti. selectati transparent, nu white. acum mutam imaginile in layerul nostru.
4.cand am mutat ambele imagini, eliminam partile care nu ne trebuiesc apasand pe rectangular marquee tool(pt cei care nu stiu, acest buton este întâiul din chenarul din stanga. e un patrat. puneti la feather 15 px si eliminati fracțiune nefolositoare apasand delete de 2 ori. acum, pozele sunt "legate". mergeti la layer-merge visible
5.acum, mergeti la layer si dati duplicate layer. apoi image-adjuments-hue/saturation si punem la saturation 100%. apoi image-adjusments-desaturate. acum, alegeti overlay din acelasi loc unde v`am spus la 2(in dreapta, in josul acelui chenar, sunt layerele voastre-background si background copy. deasupra mai e un chenar micutz(nush cum sa-l numesc) si e selectat normal. apasati pe el si selectati overlay). layer-merge visible
6.acum aplicam o textura de culoare.. v`o puteti face voi, in functie de nuanta pe care i`ati ales`o bannerului. modificati la opacity si la fill dupa bunul plac. apoi din nou layer-merge visible
7.acum aplicati o textura adevarata, puteti gasi o gramada pe google sau pe alte site`uri. nu modificati inca la opacity si fill, ci selectati lighten din acelasi loc unde v`am spus la 2 si 5. acum, modificati opacity si fill. layer-merge visible
8.punem border. pentru asta, duceti`va la select-all, apoi edit-stroke. selectati 10 pixeli si va alegeti o culoare(in asa fel incat sa se potriveasca cu bannerul). apoi, (facultativ), adaugam un al 2lea border. intrati iar la edit-stroke si selectati 5 px-culoarea care o vreti voi, dar de favorit negru/alb.
9.acum, adaugam un text. pt a insera textul, selectati T-ul din chenarul din stanga si alegeti de sus un scris, marimea si colorație textului. k sa nu fie simplu ii adaugam cateva efecte. layer-layer style-stroke. aici alegetzi ce vretzi, dar sa va dau si un exemplu, cum fac eu. eu selectez drop shadow, bevel and emboss, contour, color overlay si stroke. modificati de la fiecare dupa bunul plac. mutati scrisul unde vretzi voi apoi duceti`va la layer-merge visible.
10.acum, adaugam brushuri(o sa fac un topic si o sa va pun acolo cateva brushuri). modificati marimea si culoarea
11.acum dati file-save as, selectati extensia jpg., puneti numele dorit la imagine si selectati calitatea 12(maximum)

sper ca v`a fost de folos tutorialul. ma repet, daca n`ati inteles ceva, intrebatzi`ma. mi`ar placea si daca ati pune bannerul care v`a iesit dupa acest tutorial :-)
denisse
goblet of fire
goblet of fire
denisse

Data inscrierii: 20/Iul/2007

MesajTrimis: 27/07/2007 16:39    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

apoi filter-blur-gaussian blur si punem la radius(din fereastra cu gaussian blur).....nu gasesc asta :-s
.............................by Denisse..................................................
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ana`lil`star
goblet of fire
goblet of fire
ana`lil`star

MesajTrimis: 27/07/2007 19:00    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

deci ai apasat gaussian blur si ti`a aparut un chenar si in acel chenar scrie undeva jos radius 1.0 pixeli, si tu modifici si scrii 7.0 pixeli :-)
ruxita
goblet of fire
goblet of fire
ruxita

Data inscrierii: 29/Mai/2007

MesajTrimis: 30/07/2007 13:45    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

eu nu gasesc rectangular marquee tool .poti sa-mi mai explici o data?
ana`lil`star
goblet of fire
goblet of fire
ana`lil`star

MesajTrimis: 30/07/2007 18:39    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

in stanga este un chenar in care sunt mai multe chestii: un patratzel punctat, o sagetzica, o bagheta.. rectangular marquee tool este patratzelul punctat, care in chenar este întâiul din stanga :-) sper k ai inteles.. dak tot n`ai inteles spune`mi, am destula rabdare sa explic :-)
andreea
founder
founder
andreea

Data inscrierii: 06/Mai/2007

MesajTrimis: 08/02/2008 11:13    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

poi eu tutorialele le iau dupa [url]http://www.vejc-design.com[/url] si deasemenea unt numeroase lucruri interesante, nu numai tutoriala photoshop sau psp

http://z10.invisionfree.com/EmmaW
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
ruxita
goblet of fire
goblet of fire
ruxita

Data inscrierii: 29/Mai/2007

MesajTrimis: 08/02/2008 13:14    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

eu iau tutoriale de pe http://www.good-tutorials.com/ si sunt suficient de misto!
SweetMe
newbie
newbie

Data inscrierii: 16/Mai/2008

MesajTrimis: 16/08/2008 23:59    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

stiu tutorialul de pe forum..rihanna park!!
chiar mi a fost de ajutor!!
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:    Subiectul anterior : Subiectul urmator  
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Harry Potter ™ -> Fan art Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

Fa-ti si tu propriul forum GRATUIT, pe www.myforum.ro